Gang sykkelvei på fylkesvei 301

original_1478641048_9459705

Gang sykkelvei på fylkesvei 301

Gang sykkelvei fra Jarehagen til Skårabakken har lenge vært ønsket og Arbeiderpartiet har lenge vært tydelige i at denne strekningen må prioriteres. Allerede i 2012 ville Arbeiderpartiet at denne strekningen skulle bygges. Dessverre fikk vi den gang ikke med oss Høyre og Frp. Gledelig at de nå vil være med å bygge en helt nødvendig gang og sykkelvei fra Jahrehagen og til Skårabakken. Beklageligvis for lokalbefolkning at gang og sykkelveien kunne har stått ferdig til skolestart. Nå må de vente flere år.

Høyre og Frp har Østlandsposten forsøkt å fremstille seg som garantisten for at gang og sykkelveien nå endelig kan bli bygget. Arbeiderpartiet sier velkommen etter. Vi vil samtidig beklage at de lokale representanter ikke har hatt gjennomslagskraft i sine respektive fylkestingsgrupper

I 2012 forslo representanten Liselotte Aune Lee (AP)på vegne av AP:

”Gang- og sykkelvegtiltak nr. 5 på handlingsplanens marginalliste Fv. 301 Skårabakken – Jahrehagen med kr. 28 mill. tas inn i handlingsplanen for gjennomføring i planperioden. Gang- og sykkelvegtiltak nr. 5 Fv 303 Hystadveien. Enga- Hem med kr. 20 mill. og nr. 8 Fv. 110 Reipbanegata, Frankendalsveien nedre del med kr. 9 mill. tas ut av handlingsplanen for perioden»

Arbeiderpartiet ble beklageligvis nedstemt.

Nå håper vi at Høyre og Frp ser sin besøkelsestid og stemmer inn Jahrehagen – Skårabakken. Folk har ventet lenge nok.

Tom Strømstad Olsen

Fylkestingsrepresentant for Vestfold Arbeiderparti.